Ne e cam greu să-l descriem pe Ovidiu, că o să fim foarte subiective, dar asta e. Ovidiu Ignat, pe numele lui de buletin (credem!) face rețelistică (și habar n-avem ce înseamnă asta) cu viața lui și face bine. Dar bine din ăla care nu apare pe Facebook, despre care nu știm decât noi, ăia apropiați și știm pentru că îi mai scapă din când în când la bere lucruri de genul: “Nu pot mâine, mă duc să iau niște cai” sau “Am treabă acum, faceți video call fără mine, eu fac o centrală pentru o linie de telefon de suport emoțional” sau “Uite, pe aici, mobilez o grădiniță, voi?”.

Nu e vreun magnat (încă!), sperăm noi că o să facă atât de mulți bani că nu o să mai aibă timp de noi și de berile noastre, o să facă și mai mult mai bine pe lume. Nu știm de unde pasiunea asta de-a ajuta, mai ales că nici nu cere likeuri, recunoștință, tag cu căluții. D-aia am zis să-l întrebăm oficios într-un interviu #aiabuni, că de noi la bere nu mai are timp. Doamnelor și domnilor, bărbatul nostru preferat, prietenul ăla care vine ca prințul (pe cal) să te salveze când ai nevoie la orice oră din zi și din noapte, cu cel mai isteric-frumos râset din lume, pasionat de tenis și de oameni, momentan singur (dăm telefonul lui în privat, dacă treceți un test scurt de 450 de întrebări), așa, doamnelor și domnilor, hai să faceți și voi cunoștință cu Ovidiu!

Ce treabă are programarea (sau ce faci tu acolo cu internetul, cabluri, coduri) cu binele? Adică de unde gândurile astea?
Fac rețelistică (puțin scripting, mai mult internet). Nu știu dacă are legătură cu binele. Când eram adolescent, am început să cumpăr ziare de la chioșc și să citesc rubrica de “opinii, însemnări, idei”. Acolo se spunea așa: unii invață de mici să coopereze, pe alții îi schimbă eșecul în dragoste. S-au întâmplat ambele, deci au avut dreptate domnii care scriau acolo.

Unii oameni își iau pisici sau câini. Peștii în acvariu sunt și ei la modă. Tu ți-ai luat cai. Zi-ne un pic despre ei și despre proiect.
Nu mi-am luat cai. Le-am ajutat pe Miruna Jovin și Anca Bîlbă să cumpere doi cai pentru terapie. Am aflat anul trecut că ele fac terapie cu cai în special pentru copiii cu autism. Au început acest proiect în urmă cu ceva ani și sunt două femei curajoase care fac bine (să le scrieți și lor). Pentru detalii despre ce fac ele (și poze cu cele două iepe Mabel-mama și Freya-fiica) vă rog să intrați aici: https://www.facebook.com/pg/psihohipoterapie

În ce alte proiecte cu #aiabuni mai ești?
www.daretocare.ro

Și te-ai implicat în DARE TO CARE pentru că…? Tu cum stai cu sănătatea psiho-emoțională sau, cum îi zicem noi în Dristor, cum stai cu capul?
Pentru că altă femeie curajoasă, Alecsandra Lițu a venit cu ideea. A reușit să strângă o comunitate de oameni care vor să ajute. Eu le-am instalat “centrala telefonică” pentru că am fost mereu fascinat de centralistele care mișcau manual cabluri ca să “facă legătura”. Mai mereu suna ocupat, dar ele erau perseverente, încercau de trei patru ori înainte să anunțe “reveniți miercurea viitoare”.

Dacă ai fi milionar în euro, ce-ai face mai mult decât ce faci acum?
Aș redistribui mai mult și aș pune dimineața la metrou melodia Bingoboys – No Communication
“Living in a strange situation
of too much talking about communication
So stop and listen!
Smile and quickly catch the vibe
open up and enjoy the ride” uoo ooo ohooo ooo

Completează tu:

Dragă România, cred că ar fi cazul să: zâmbești.
Dragă Anxietate, e prima oară când îți spun că: cine e frumoasăăă??
Dragi #aiabuni, hai să ne unim forțele ca să: facem chestii utile.
Dragi români, nu mai pot să văd că: mai pot.
Dragă Bine, știu că ești complicat și greu de făcut, dar fii atent ce îți propun: până te pregătești hai să ascultăm Bingoboys
“Two can quickly catch the vibe
open up your heart and enjoy the ride
haven’t you heard the news today
oh yeah, yes you did – well then that’s ok”

Leave a Reply