Suntem Clau și Gret, două tolomace care își imaginează ele nu că vor salva lumea, dar de schimbat tot o schimbăm! Cu pași mici, cu gânduri pe care abia îndrăznim să ni le spunem nouă, atât de mari sunt. Cu cafele și nopți nedormite și mesaje pe WhatsApp la 6 dimineața:
– Doooormi? Mi-a venit o idee!

Cu vin în bucătăriile noastre micuțe din garsoniere și zgomotoase, de ne știu toți vecinii. Iar s-au întâlnit astea două! Cu mii de propuneri și de gânduri care ne aleargă prin cap, în metrou sau la concert, în pat sau la birou, pe stradă sau în ferestre mici de WhatsApp.

Iubim CSR-ul și îl iubim așa, ca tâmpitele, cu patimă nebună, mai suntem și raci prostuți și sensibili. Pentru că iubim să vedem oameni care sunt măcar bine, dacă nu fericiți în viața asta. Pentru că știm că viața e grea, făcută mai mult să te încurce, nu să te ajute. Dar suntem împreună în asta. Toți. Consumator, branduri, clienți, whatever, numiți-i cum vreți, suntem toți împreună în viața asta, așa că încercăm să facem bine.

 

Cu pași mici, că știți ce greu se face binele ăsta? Of. Dar siguri. Mici și siguri și cu schimbări pe ici, pe colo, până reușim să schimbăm viața unor oameni. Sună măreț și “ce naiba au astea în cap, s-au trezit că vor să salveze lumea”.

Păi, da. Că nu ne-am trezit, de fapt nu mai dormim niciodată de când am decis că viața e mai mult decât un job, facturi, bifat social și nelăsat nimic în urmă, chit că am ajutat 1 om și o rățușcă.

Ori ne ia cineva în serios.
Ori ne ia cineva la balamuc.

P.S.1 Probabil că nu ați înțeles concret ce facem și ce vrem de la viață, de fapt, dar asta pentru că binele se face greu și confidențial, însă revenim curând cu vești.

P.S.2 Grafica asta frumoasă și sufletul-balanță a lui Facem Bine este Matei (Raluca Matei), pe care o găsiți și aici raluca.works, că mai face magii și pentru alți oameni, nu doar pentru noi.

P.S.3 Pe Gret o mai găsiți și aici, pe www.gret.ro, unde scrie nebunii, despre depresie și alte țăcăneli care o țin (și astea!) noaptea trează. Clau e mai tăcută, ei îi place mai mult să stea la povești cu oamenii în bucătării micuțe și sincere, în care miroase a orez cu lapte

Tags:

2 thoughts

  • Andreea

    Buna ziua , Ma numesc Andreea și am 25 de ani iar de aproape o săptămâna ma confrunt cu o problema , mai exact atunci când vreau sa înghit simt ca și cum a-și avea o mucoasa ce mi se pune in gât și nu pot înghiti normal și atunci am mici atacuri dw panica am fost și la urgentă și mi sa zis ca nu am nimic , marți am fost la medicul meu de familie și i-am spus simptomele iar ea fără sa ma consulte mi-a spus ca nu am nimic și ca toate acestea sunt pe baza de stres , i-am cerut totuși sa îmi dea și câteva medicamente pt a lua seara in caz de mai am atacuri de panica … chestia este ca încă nu mi-a trecut , iar mai rău e ca din acest motiv nu pot sa mănânc cum trebui pt ca simt ca și cum m-a-și îneca și toată starea asta ma obosește foarte mult pt ca simt ca nu ma pot concentra pe altceva . Vreau sa precizez ca eu pana acum o săptămâna nu am avut niciodată problema de acest fel sau sa am atacuri de panica ,și nu știu cum sa procedez !!! Mulțumesc

  • Facem Bine

    Hei, Andreea! Ne pare rău că treci prin asta, dar ne bucurăm că ai avut curajul să povestești. Îți recomandăm să vorbești cu un psiholog despre atacurile de panică. Poți suna gratuit la ATLAS Help Line – 031 630 2020 ca să vorbești cu un specialist și să te ajute să fii bine. Ai grijă de tine! Te îmbrățișăm! 🤗

Leave a Reply