Are depresia manual?
Din păcate nu are! Nu seamănă cu nimic și are 1000 de fețe.

Pe tine ce te ajută în momentele de negru?
Ma gândesc ca e Mainz sănătos și că dacă stau să mă gândesc bine nu am niciun motiv real să fiu deprimat. Mă gândesc că sunt oameni care ar da orice să mai poata zâmbi sau să vadă pe cineva drag zâmbind…

Ce ai vrea să ți se spună în momentele acelea?
Habar n-am. Nu știu! Vreau să fiu cu oameni și nu vreau, vreau să aud și nu vreau. Momentele alea nu seamănă între ele. Sunt perioade și perioade. Câteodată doare mai puțin…

Care e cel mai urât lucru / gând (dacă nu e prea dureros să spui) pe care ți l-a spus depresia?
Cel mai negru? Că ar fi mai bine să nu mai fiu, ca să se termine.

Ce ți-ai spune ție, cel de acum, dacă ai călători în timp la cel mai negru moment al tău. Te-ai lua în brațe și ți-ai spune… ce?
Că viața oricum trece și e destul de scurtă… n-ar fi mai bine sa fiu fericit? Depinde doar de mine și de puterea mea de a vrea să mă ridic, să ridic capul, să trag aer în piept și să încep să râd!

Nu îți cerem un sfat sau încurajare. Dar ai un mesaj, un gând, o îmbrățișare pentru cei care trec prin asta pe care vrei să-l transmiți?
Nu e ușor, drepesia e îngrozitoare și câteodată crezi ca n-ai să mai poți ieși niciodată din gaura asta neagră! Surpriză! Poți și chiar trebuie sa ieși. E datoria noastră sa fim fericiți. Azi e mai greu, mâine mai ușor și iar e greu și poate că am fost aleși de fapt câțiva luptători. Puternici, în care Dumnezeu a crezut și ne-a dat crucea asta știind că suntem suficient de puternici, suntem niște aleși. Depinde de noi să ieșim învingători.

Cu sonor, vă rugăm:

Leave a Reply