Are depresia manual?
Bineinteles ca nu, chiar daca un psiholog s-ar putea sa vada lucrurile tehnic si sa le identifice destul de bine structurat. Dar tu, ca plebeu, un om care nu stie ce aia, nici nu iti dai seama ca esti depresiv in prima faza. Eu, cel putin, asa am patit.

Pe tine ce te ajută în momentele de negru?
Gandul ca sunt inconjurat de oameni minunati si ca pot apela la ei. Pana sa ajung la gandul asta, in schimb, am ajuns sa imi dezvolt un sistem de autoaparare si cand simt negura, ma ridic din cur si fac lucruri, ca sa nu ii dau ocazia sa se așeze. E important sa nu ma bălăcesc in intunericul asta, pentru ca ma seduce foarte usor si de obicei e complicat sa ies.

Ce ai vrea să ți se spună în momentele acelea?
Ce as vrea sa imi spun, de fapt. Ca sa imi spuna, nu prea ar avea nimeni nimic sa imi spuna. Ca oricat de multa pozitivitate s-ar arunca asupra ta, daca tu despre tine crezi ca esti o carpa, vei fi in continuare o cârpă.

Ce ai vrea să nu ți se spună în momentele acelea?
Se aplica principiul de la 3.

Care e cel mai urât lucru / gând (dacă nu e prea dureros să spui) pe care ți l-a spus depresia?
Ca nu merit sa fiu fericit. Ca sunt inutil si ca fac umbra pamantului degeaba. Ca nu sunt amuzant. Ca mai bine plec si las totul. Ca sunt un nimic si nu voi fi niciodata mai mult. Mai multe chestii mi-a spus.

Ce ți-ai spune ție, cel de acum, dacă ai călători în timp la cel mai negru moment al tău. Te-ai lua în brate și ți-ai spune… ce?
Nu m-as lua in brate. M-as zgudui si mi-as spune ca o sa fie totul bine, intr-un fel sau altul.

Nu îți cerem un sfat sau încurajare. Dar ai un mesaj, un gând, o îmbrățișare pentru cei care trec prin asta pe care vrei să-l transmiți?
Nu esti singur. Mai sunt o gramada de oameni care trec prin ce treci tu. Nu e o rusine sa mergi la un psihoterapeut. Cauta ajutor, chiar daca ai senzatia ca nu meriti.

Cu sonor, vă rugăm:

2 thoughts

 • Alex S.

  Felicitari echipei!
  Eu personal, m am uitat la interviurile cu Bendeac.
  Habar nu are cat de mult mi a folosit.
  Poate pe viitor o sa averi un interviu si cu el
  Bravo si tie grasane

 • Xyz

  Vai de capul meu !!
  Deci cand a inceput actorul sa spuna eu sunt ,eu sunt, m.a luat o frica de toata partea stanga a inceput sa ma intepe si nu stiam unde sa ma ascund. Fereasca…ce impact a avut ..inca ma gandesc la ce.am patit in 10 secunde.

Leave a Reply