Când îl vezi pe Oxi prima oară, nu prea îți vine să-l întrebi de bine. E tatuat din cap până în picioare, pe bune, din cap până în picioare, și știți cum e: “Măi mamă măi, cine te mai angajează pe tine, nu e frumos!” și ai senzația (scuze, Oxi!) că e un tip arogant cu care nu vrei să ai prea multe povești împreună. Și apoi începe să vorbească. Sau să dai peste el nonstop cu cartea în mână.
Sau să-l vezi că pune statusuri d-alea pe Facebook: “So, am 5 ore la dispoziție azi, între x și y, ce pot să fac pentru voi?”. Și începe să care mobilă sau să facă pe șoferul. Să doneze tricoul din poza aia de pe Instagram, doar că i l-a cerut cineva. Că-l chemi să-ți spele vase sau să care frigiderul, a zis că are timpul ăsta la dispoziție, vine unde e nevoie de el. E un fel de Superman al Erei Like și Share și pentru noi a fost mereu o inspirație. Adică, pe bune, cine face asta, cine? Well, Oxi. Oxi face asta. Și #facebine. Mult bine. Puteți să-l urmăriți și aici, vedeți că e pe umor și pe postat miliarde de cărți, o să vă enerveze un pic până ajungeți să-l iubiți. Așa e Oxi.
Ce înseamnă pentru tine “să faci bine”?

Sa ajuti dezinteresat pe oricine are nevoie. Ca e un gest mic sau mare, daca poti sa-l faci (chiar si cu un efort) fa-l. Si daca reusesti sa iesi si din zona ta de confort e si mai bine. De dezvolti mai mult ca persoana si iti depasesti limitele.

Când ai făcut ultima oară bine? În ce-a constat?

Nu stiu. Nu ma gandesc asa. Incerc sa fac bine mereu. Dar asa mai notabil din punct de vedere fizic: am donat niste haine unor oameni care aveau nevoie si chiar am simtit ca s-au bucurat.
Când ți s-a făcut ultima oară bine? Care a fost?
In fiecare zi mi se face bine. Faptul ca vorbesc cu familia mea cu prietenii mei ca fac o activitate care imi face placere inseamna ca “mi se face bine”.
3 calități pe care crezi că le au #aiabuni.
Generozitate, modestie, empatie. Si bonus: simtul umorului.
Dacă ai avea o super-putere, care ar fi ea? Cum ai folosi-o să faci bine?
As vrea sa pot sa construiesc fizic lucruri: case, drumuri, fabrici. Sa-mi curga materiale de constructie din vene, cum ii curge lui SpiderMan panza de paianjen. Si as vrea sa pot ilumina electric si gratuit si ecologic intreaga planeta. Un fel de Raiden din Mortal Kombat combinat cu Nicola Tesla.

Poți să schimbi o zi din viață – să nu mai existe – ce zi ai schimba?

Absolut nimic. Nu am facut nimic ce sa regret sau de care sa-mi fie rusine.
De ce să mergem la vot?
Pentru a spera intr-un viitor mai bun si atat.
Un sfat mișto primit de la bunica/ bunicul (sau cineva drag din copilărie).
Degeaba ai pantofi Gucci, daca sosetele sunt gaurite
Ce obiceiuri sănătoase ai?
Citesc, mananc cat de cat sanatos, muncesc cu drag si pasiune.
Cum ar suna un discurs al tău „Hai să facem bine” ținut în iad?
Mai rau de atat nu are ce sa fie. We hit rock bottom, de aici doar ne ridicam!

Leave a Reply